​Eneco wil 1 miljoen Toon-thermostaten verkopen

De Toon-thermostaat van Eneco doet het goed. Inmiddels zijn er al 225.000 exemplaren van de slimme thermostaat verkocht. Een goede prestatie maar nog niet goed genoeg, meent Eneco. Eind 2017 moet de teller op 1 miljoen verkochte exemplaren staan. Dit maakte Eneco bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers van 2015.

Het Toon-platform, waarvan de thermostaat het fundament is, werd oorspronkelijk ontwikkeld door softwarebedrijf Quby. Afgelopen oktober werd het volledig overgenomen door Eneco.

Internationaal
Daarnaast ging Eneco in 2015 de samenwerking aan met CapGemini. Dit moet zorgen voor een snellere internationale uitrol van Toon. Eneco in een persbericht: ‘Doel van deze samenwerking is om de kennis, ervaring en methodieken die Capgemini heeft met het ontwikkelen van IT oplossingen te integreren met onze kennis van duurzame energie en energie infrastructuren.’

Investeren in duurzaamheid
‘Welkom in de nieuwe wereld’, luidt het nieuwe motto van Eneco Groep. En in die nieuwe wereld is alleen plaats voor duurzame energiebedrijven die innovatieve energieservices leveren en de klant centraal stellen, laat Eneco weten in een persbericht. In 2015 voegde Eneco daad bij woord en investeerde 715 miljoen euro in duurzame energievoorziening en initiatieven. De beschikbare duurzame capaciteit van de energieonderneming steeg dan ook van 16.80 MW in 2014 naar 1919 MW per 31 december 2015.

Windenergie
Eneco investeerde in 2015 vooral in de aanleg van windparken. Een aantal windparken gingen vorig jaar ook in productie. Eneco: ‘Dit betreft windpark Delfzijl-Noord (62,7 MW, bijna 50.000 huishoudens) dat zijn stroom zal gaan leveren aan het nieuwe datacenter van Google. Maar ook windpark Luchterduinen (129 MW, 150.000 huishoudens, samen met Mitsubishi Corporation), windpark Aarlen Messancy in België ( 6 MW in bezit van Eneco, 3.800 huishoudens) en Burn of Whilk in Groot-Brittannië (22,5 MW, 18.500 huishoudens).

Bron: elektrotechniek365.nl

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.