360.000 Belgische gezinnen betalen 600 euro per jaar te veel voor energie

Meer dan de helft van de Belgische gezinnen heeft een contract voor een van de tien duurste elektriciteits- en gasproducten. Nochtans zijn de besparingsmogelijkheden groot: meer dan 360.000 gezinnen kunnen jaarlijks 600 euro besparen door te kiezen voor een goedkoop energiecontract. Dat heeft de federale energieregulator Creg becijferd. Via een scan kan u zelf nagaan hoe uw huidig contract zich verhoudt tot de actuele markt.

Vijftig à zestig procent van de gezinnen zit opgezadeld met dure energieproducten, terwijl maar 20 procent -vaak erg actieve klanten die vaak wisselen- bij de tien goedkoopste elektriciteits- en gasproducten is beland.

Dat komt omdat een heleboel mensen gewoon niet van contract veranderen, ook al is de liberalisering al jaren een feit. “Honderdduizenden gezinnen en tienduizenden kmo’s hebben al jaren hun contract niet meer gewijzigd”, klinkt het bij de Creg. Lees meer…

Betaald u niet te veel? Vergelijken van energieleveranciers is bij ons gratis >>

Bron: Het Laatste Nieuws

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.