Aandeel duurzame energie gestegen, vooral door toename biomassa

De stijging lijkt te klein om aan de Europese doelstelling van 2020 te voldoen. Nederland is van alle EU-landen het verst verwijderd van de klimaatdoelen.

Het verbruik van duurzame energie in Nederland is vorig jaar licht gestegen, naar 7,4 procent. Een jaar eerder lag dit percentage nog op 6,6 procent. Deze stijging van 0,8 procentpunt is voor meer dan de helft toe te schrijven aan de toename van biomassa. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag. De stijging lijkt te klein om aan de EU-regels voor 2020 te voldoen. Nederland moet in dat jaar 14 procent van de energie opwekken uit duurzame bronnen.

Het verbruik van energie uit zonnepanelen groeide vorig jaar het hardst, met 40 procent. De bijdrage van zonne-energie aan het totale energieverbruik is echter beperkt: 0,6 procent. Het verbruik van energie uit wind nam met 4 procent toe. Dit kwam volledig door de toename van windmolens op land. Op zee werd het windmolenpark niet uitgebreid. Lees meer

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.