Assen krijgt energie-coöperatie

Assen krijgt een energie-coöperatie. De plannen voor de oprichting van Energie Coöperatie Assen zijn vergevorderd.

Doel is om energie voor alle inwoners betaalbaar te houden en gelijktijdig energiebesparing te stimuleren. ‘,De energiekosten moeten niet wegvloeien naar de energiereuzen, maar worden geïnvesteerd in de plaatselijke economie. Wat wordt verdient in Assen, blijft in Assen.’ Aldus mede-initiatiefnemer Tom Verloop gisteravond tijdens een duurzaamheidsbijeenkomst in het gemeentehuis. Een initiatief vanuit de gemeenteraad om te kijken welke mogelijkheden er zijn om Assen energieneutraal te maken.

De coöperatie wil aanhaken bij de Drentse Koepelorganisatie Energie Initiatief, die kan zorgen voor een financiële basis. Per buurt kunnen programma’s voor collectieve inkoop en het energieneutraal maken van alle vastgoed worden georganiseerd door samen isolatie of zonnepanelen te kopen. ‘We hebben grote ambities, maar beginnen klein met het werven van leden’, zei Verloop.

De aanwezigen kregen stellingen voorgelegd om te peilen welke ambities er liggen op het gebied van duurzaamheid, zon- en windenergie. Die waren hoog. ‘Dat wordt niks’, waarschuwde Reinder Hoekstra van de Natuur- en Milieufederatie. ‘Zet niet in over de top.’

Bron: dvhn.nl

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.