Emmen werkt aan slimme energie

Het is maar een scenario, maar toch: dat Emmen in de toekomst voor haar energievoorziening gebruik maakt van de overcapaciteit van Duitse buurman Haren hoeft niet langer een utopie te zijn.

Uniek is het sowieso volgens wethouder René van der Weide (Wakker Emmen), de samenwerking die Emmen sinds kort met een aantal partijen is aangegaan op het gebied van smart energy. Vooral ook omdat het project grensoverschrijdend is. De windmolendiscussie in Emmen is nog lang niet ten einde, maar Van der Weide van Wakker Emmen is al druk doende met hele andere vormen van duurzame energie.

Lokaal
Vrijdag ondertekende hij een intentieverklaring, waarin de Technische Universiteit in Enschede, energieleverancier Enexis, het landgoed Scholtenszathe en de gemeenten Haren en Emmen met elkaar afspraken om de mogelijkheden te onderzoeken op het gebied van duurzame energie. ‘Het zelf opwekken van energie met gebruikmaking van bijvoorbeeld zonne-energie, aardwarmte en geothermie en al die vormen van energieopwekking aan elkaar koppelen voor een zelfvoorzienend systeem, dat zou het mooiste zijn. Lokale energie lokaal gebruiken, dat is het idee.’ lees meer

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.