Eneco: ‘wij gaan geen windmolens bouwen als we niet welkom zijn’

Vechten tegen windmolens heeft misschien toch zin. Exploitant Eneco zegt geen 19 windmolens in de omgeving van Hauwert en Midwoud te zullen bouwen als daar massale weerstand tegen is.

Net als in Berkhout zien veel bewoners in de gemeente Medemblik de komst van de windmolens niet zitten. Ook Arie Spruit van Eneco zou misschien liever op de Afsluitdijk of langs snelwegen molens bouwen, maar is gehouden aan de voorkeuren van de provincie.

Omdat de gemeenteraad en het college van Medemblik tegen windmolens zijn lijkt het nu al einde oefening voor Eneco. “Maar voor veel inwoners is het even wennen aan het idee dat er windmolens komen”, aldus Spruit. “Gezien onze ervaring zien we dat veel mensen schone energie willen en uiteindelijk vrede hebben met windmolens van 150 meter hoog’. De komende maanden hoopt hij veel mensen in de regio enthousiast te kunnen maken voor hun windmolenproject. “De landeigenaren in het gebied zijn in ieder geval akkoord met de plaatsing van de molens”, aldus Eneco-woordvoerder Arie Spruit.

Bron : rtvnh.nl

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.