Energiebedrijf DELTA verlaagt tarieven voor elektriciteit en gas

Energiebedrijf DELTA laat dinsdag weten de leveringsprijzen voor elektriciteit en gas per 1 juli te verlagen.
De energierekening voor klanten met een variabel contract zou hierdoor op jaarbasis 145 euro lager uit kunnen vallen. Ze zijn met name minder kwijt aan gas (134). Daarbij gaat DELTA uit van een jaarlijks verbruik van 3.500 kWh elektriciteit en 1.800 kubieke meter gas.

Het bedrijf voert de verlagingen door vanwege een daling van de energieprijzen op de groothandelsmarkt. Op het moment dat DELTA de energie voor de komende periode inkocht, lagen de prijzen op een historisch laag niveau.

Vergelijkingswebsite Pricewise meldde eerder dinsdag dat de energierekening van meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens naar verwachting per 1 juli flink zal dalen. Hun rekening valt op jaarbasis gemiddeld 75 euro lager uit. Pricewise baseert zich op onderzoek bij leveranciers, inkopers en experts op de energiemarkt. Vergelijk direct jouw energierekening

Variabele tarieven
Het prijsvoordeel geldt voor alle consumenten met een energiecontract met variabele tarieven, die halfjaarlijks door de energiebedrijven worden gewijzigd. Naar schatting heeft circa 60 procent van de huishoudens zo’n contract.

Vorig jaar en met ingang van dit jaar daalden de variabele tarieven ook al, maar niet zo fors als deze keer. Leveranciers als Nuon, Essent, Eneco en Delta schroeven de prijs voor gas volgens Pricewise per 1 juli gemiddeld 10 tot 12 procent omlaag. En de tarieven voor elektriciteit dalen met zo’n 9 tot 11 procent.

Ondanks de prijsverlagingen, zijn energiecontracten met vaste tarieven nog altijd goedkoper. Dat komt mede door de forse welkomstkortingen die sommige energiebedrijven hanteren.

Bron: Nu.nl

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.