Energiebelasting 2016 gaat omhoog

De energiebelasting voor 2016 zal gaan stijgen als het aan het kabinet ligt voor zowel bedrijven als particulieren. Dit komt door het energieakkoord die Nederlandse huishoudens duurzamer moeten maken.

Volgens de afspraken die zijn gemaakt in het energieakkoord krijgen kolencentrales weer vrijstelling van kolenbelasting als ze elektriciteit opwekken. Daarnaast zullen kolencentrales de vervuilende elektriciteitsproductie moeten afbouwen. Deze maatregel zorgt ervoor dat de energiebelasting voor 2016 zal gaan stijgen. Deze wijzigingen zijn gepresenteerd tijdens Prinsjesdag.

De Tweede Kamer heeft het Belastingplan op 18 november 2015 goedgekeurd. De Eerste Kamer zal het voorstel nu behandelen. Na goedkeuring van de Eerste Kamer en publicatie in het Staatsblad, gaat de wet in.

Hieronder zijn de wijzigingen voor de energiebelasting 2016 te lezen.

energiebelasting 2016

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.