Energieprijzen omlaag, overstappen nog steeds voordeliger

Ondanks de recente daling van de energieprijs is het nog steeds voordeliger over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Reden hiervoor is dat de energieprijs van zowel variabele als vaste contracten met ongeveer hetzelfde percentage (10%) gedaald is.

In de media werd recent veel aandacht geschonken aan deze daling van de energieprijs. Hier werd wel alleen gesproken over de daling van de variabele tarieven. Deze daling is vooral aantrekkelijk voor huishoudens die niet overstappen van energieleverancier en gebruik maken van een zogenaamd modelcontract. Wanneer een huishouden gebruik maakt van een modelcontract worden de energieprijzen die zij betalen twee keer per jaar aangepast, namelijk op 1 januari en 1 juli. Is het dan nog wel voordelig om over te stappen van energieleverancier? Jazeker, de prijzen van vaste contracten dalen namelijk met bijna hetzelfde percentage.

Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt 3300 kWh stroom en 1500 m3 gas op jaarbasis. In januari 2016 betaalde een huishouden hiervoor minimaal 126 euro per maand. In augustus 2016 is de goedkoopste energieleverancier op basis van hetzelfde verbruik maar liefst 10 euro per maand goedkoper. Dat is een daling van 8%. Dit blijkt uit het archief van energievergelijker Totaalbesparen.com. Bij de overstap naar een vast contract wordt daarnaast door veel energieleveranciers een welkomstkorting geboden voor nieuwe klanten. Deze korting wordt aan het einde van het jaar verrekend door de energieleverancier op de jaarrekening. Deze welkomstkorting wordt door vrijwel alle energieleveranciers in de top 5 geboden en varieert van 100 tot 200 euro. Lees meer… of Stap direct over >

Bron: dagelijksestandaard.nl

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.