Energierekening gaat wel/niet fors omlaag

De energierekening kan op korte termijn mogelijk fors omlaag met wel 60 tot 120 euro per jaar. De Telegraaf schreef dat donderdag op basis van een deze week verschenen rapport van Nuon.

De prijs die energiebedrijven momenteel betalen voor gas en stroom is op het laagste punt van het decennium beland. En die lage prijzen zijn blijvend, denken de analisten van Nuon. Dit komt doordat gas en vooral steenkolen op de wereldmarkt blijven dalen in prijs en er, met name bij de oosterburen, ook steeds meer wind- en zonne-energie beschikbaar is.

Als die prijsdalingen inderdaad structureel zijn, zoals Nuon denkt, dan betekent dat in theorie een korting van 60 tot 120 euro op jaarbasis voor een gemiddeld huishouden. Huishouden zijn nu gemiddeld 1984 euro per jaar kwijt aan energie. Daarvan is een derde belasting, een derde van de rekening geldt voor de levering, en nog eens een derde bestaat uit prijs van de daadwerkelijke verbruikte energie. Die laatste categorie wordt dan goedkoper. lees meer..

Direct gas water licht vergelijken >>>

Bron: RD.nl

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.