Groningen wil dé energieregio van Nederland worden

De provincie Groningen wil dé energieregio van Nederland worden. Groningen wil als regio voorloper worden op het gebied van groene energie.

De provincie en de gemeente Groningen hebben daarvoor een paginagrote advertentie in een aantal dagbladen geplaatst, met een oproep aan lijsttrekkers van politieke partijen om in een nieuw regeerakkoord Groningen op te nemen als voorbeeldregio van duurzame energie.

Daarnaast is er ook een brief Den Haag gestuurd. Volgens provincie en gemeente heeft Groningen de juiste ingrediënten in huis om dé energieregio van Nederland te worden.

Voor minder geld

Eerder vroegen de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht 35 miljard voor de verduurzaming van woningen en de verbetering van de bereikbaarheid.

In de advertentie geven de provincie en de gemeente Groningen aan dat zij voor veel minder geld de duurzaamheid kunnen verbeteren. In onze provincie wordt al veel ervaring opgedaan met windmolens, warmteopslag en waterstof.

Bovendien is in Groningen nog veel ruimte aanwezig. Dit maakt onze regio ideaal om voorloper op het gebied van groene energie te worden.

Bron: groningen.nieuws.nl

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.