Laad-app Eneco levert elektrische rijder geld op

Tesla-rijders besparen tot 15 procent op hun stroomkosten met een slimme koppeling tussen het laadmoment van elektrische auto’s en de actuele energieprijzen.

Dat blijkt uit de pilot met veertig Tesla-rijders die Eneco de afgelopen vier maanden heeft gehouden. In het voorjaar kwam het energiebedrijf met de app SlimLaden. Daarmee laden Tesla-rijders hun auto op met groene stroom op het moment dat de marktprijs het meest gunstig is. Bijvoorbeeld als het ’s nachts stevig waait en windmolens een overschot aan duurzame stroom leveren.

De koppeling biedt volgens Eneco voor zowel de klant als het elektriciteitsnetwerk voordelen. Doordat de app vraag en aanbod van duurzame stroom optimaal op elkaar afstemt, wordt het elektriciteitsnet minder belast.

Duurzame stroom
“Met een toenemende hoeveelheid duurzaam opgewekte stroom wordt slimme vraag- en aanbodkoppeling steeds belangrijker”, zegt Jorg van Heesbeen van het Eneco SlimLaden-projectteam.

Pilotdeelnemer Henk Kippersluis is enthousiast: “Ik ken weinig apps die geld besparen zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen. Ik voer alleen in op welk tijdstip de auto opgeladen moet zijn, de app doet de rest. In vier maanden heb ik al € 45 bespaard.”

Gemiddeld bespaarden de deelnemers aan de Eneco-pilot maandelijks tussen de 10 en 15 procent op hun oplaadkosten, meldt het energiebedrijf. Eneco verwacht de dienst in het najaar ook voor andere automerken aan te kunnen bieden.

Ook wil het energiebedrijf de dienst, die nu nog gekoppeld is aan een energiecontract van Eneco, op termijn aanbieden aan klanten van andere energiemaatschappijen en in het buitenland.

Bron : duurzaambedrijfsleven.nl

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.