“Meer duidelijkheid over energie”

De consument moet weten waar zijn energie vandaan komt. Dat zei D66-leider Alexander Pechtold gisteravond in Nieuwsuur. Volgens Pechtold kan de consument nu wel kiezen voor groene energie, maar is niet duidelijk waar die gehaald wordt.

Hij wil ook dat Nederland binnen tien jaar onafhankelijk wordt van energie uit het buitenland. “We zijn al een exporteur, maar we lopen als het gaat om duurzame energie ongelooflijk achter.”

De D66-leider vindt dat het kabinet zich tijdens de Algemene Beschouwingen van komende week moet uitspreken over groene energie.
Energieakkoord

CDA-leider Buma zei bij Nieuwsuur dat het kabinet met het oog op de spanningen met Rusland opnieuw naar het energieakkoord moet kijken. Volgens hem is dat akkoord heel erg vanuit een Nederlandse invalshoek gemaakt, en is er niet gekeken naar de afhankelijkheid van Russisch gas.

Buma wil ook dat kernenergie weer op de agenda komt.

Het energie-akkoord werd een jaar geleden gesloten door het kabinet, de milieubeweging en de energiesector. Er staan afspraken in over schone energie, energiebesparing en klimaatbeleid.

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.

Vergelijken energie

Vergelijken Energie is de website als je wilt besparen op jouw energierekening.

Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze als het gaat om een Nederlandse energieleverancier.

Vergelijk via onze energievergelijker en bespaar tot 600 euro per jaar op je energierekening.