‘Nederlandse kiezers willen schone energie’

Een meerderheid van de Nederlandse kiezers wil dat Nederland en andere EU-lidstaten verplicht meer hernieuwbare energie opwekken en energie besparen. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Greenpeace.

TNS NIPO ondervroeg 1086 kiezers van de zes grootste politieke partijen VVD, PvdA, PVV, CDA, SP en D66. Milieuorganisatie Greenpeace liet het onderzoek doen voorafgaand aan de People’s Climate March, die zondag wereldwijd is gehouden. Demonstranten vroegen daarmee aan de VN-lidstaten serieuze toezeggingen te doen tijdens de komende klimaatonderhandelingen in New York.

Ongeveer 70 procent van de Nederlandse kiezers vindt dat EU-lidstaten verplicht energie moeten besparen in de industrie, mobiliteit en voor gebouwen. Van de respondenten is 69 procent het eens met de stelling dat de Unie een verplichting moet opstellen om hernieuwbare energie op te wekken. Tweederde van de ondervraagden zou graag zien dat Nederland zich ontwikkeld tot koploper op dat gebied. Lees meer…

Lees ook: Energiebelasting 2015Gas water licht vergelijken

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.