Nuon wil zonnepark aanleggen bij windpark Wieringermeer

Nuon heeft plannen om bij de windmolens van windpark Wieringermeer ook zonnepanelen te plaatsen. Het gaat dan om 30 megawatt aan zonnepanelen, dat zijn circa 120.000 panelen die bij elkaar energie kunnen leveren voor 10.000 huishoudens. Via een pilot in het gebied zal bestudeerd worden wat mogelijk is om zonne-energie te combineren met windenergie. De gemeente Hollands Kroon heeft aangegeven hieraan mee te willen werken. Samen met de omgevingsraad van windpark Wieringermeer zal gekeken worden naar de mogelijkheid om invulling te geven aan een participatieplan voor de omwonenden. Zodat ook de omwonenden mee kunnen profiteren van de opbrengsten uit het zonnepark.

Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, heeft in Wales al ervaring met het plaatsen van zonnepanelen bij een windpark. Wind en zon gaan heel goed samen en vullen elkaar aan, omdat de zon vooral ‘s zomers schijnt en de winter in het algemeen een winderig seizoen is. Met de pilot in Wieringermeer wil Nuon onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om zonne-energie op een meest landschappelijk vriendelijke manier in te passen.

De panelen zullen neergezet worden bij de kraanopstelplaatsen die standaard bij elke windmolen zijn gecreëerd voor het opbouwen van een kraan in geval van onderhoud en beheer. Zo’n plek wordt in praktijk minimaal benut. Het plan is om de panelen verplaatsbaar te maken zodat ze plaats kunnen maken voor de kranen als dat nodig is. Het plans is om panelen te plaatsen bij al de 50 windmolens. Tegelijkertijd kijkt Nuon naar een aantal andere plekken in het gebied waar de resterende panelen kunnen geplaatst kunnen worden om de capaciteit van 30 megawatt te behalen.

Bron: Nuon

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.