‘Shell wil windpark bouwen met Eneco en Van Oord’

Een machtige combi van Nederlandse bedrijven én de grootste windmolenbouwer van Europa wil samen windmolens bouwen voor de Zeeuwse kust. Gas- en oliereus Shell, energiebedrijf Eneco, offshoregigant Van Oord en het Deense Vestas zijn volop in onderhandeling, stellen bronnen. Voor Shell betekent het een terugkeer op het groene toneel.

Vorige week kondigde Shell het al voorzichtig aan in het jaarverslag: het olie- en gasbedrijf gaat zich weer bemoeien met het opwekken van groene energie. Het Financieele Dagblad meldde dinsdag dat de energiereus zijn eerste pijlen richt op twee windparken voor de Zeeuwse kust, waarvoor de inschrijving binnenkort wordt geopend.

Tegenover deze krant bevestigen verschillende bronnen nu dat Shell inderdaad meedoet, maar het gaat daarbij niet alleen te werk. Shell voert gesprekken met twee Nederlandse partners: energiebedrijf Eneco en offshoregigant Van Oord, beiden gevestigd in Rotterdam. Voor de windmolens moet Vestas zorgen, dat is de op een-na-grootste molenbouwer ter wereld.

De gesprekken tussen de vier bedrijven zijn nog niet afgerond, en geen van de partijen wil er commentaar op geven. Eneco laat weten ‘dat we met interesse kijken naar Borssele en dat als we meedoen dat in consortiumverband zal zijn’. Van Oord zegt niet op toekomstige projecten te willen in gaan. Shell onthoudt zich ook van commentaar.

Bron: ad.nl

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.