Stedin Groep ziet winst in eerste helft 2017 dalen

Stedin Groep heeft het afgelopen half jaar een nettowinst van 33 miljoen euro behaald. Dat was minder dan de 58 miljoen euro een jaar eerder toen Stedin nog onderdeel was van energiebedrijf Eneco. Onder meer lagere tarieven en hogere kosten speelden Stedin parten, blijkt dinsdag uit gegevens van het bedrijf.

Stedin is het moederbedrijf van netbeheerders Stedin, Joulz en DNWG. De onderneming opereert sinds begin dit jaar als zelfstandig bedrijf, nadat het onderdeel verplicht werd afgesplitst van Eneco.

Eerder besloot de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat er lagere tarieven moesten worden gerekend, waardoor de inkomsten van Stedin onder druk kwamen te staan.

Ook zijn de bedrijfskosten voor Stedin hoger, onder meer door investeringen in slimme meters. De kosten zijn ook gestegen doordat meer gemeenten zogeheten precariobelasting heffen over de ondergrondse stroomnetten.

Bron: nu.nl

About Author: Vergelijken Energie
Via Vergelijken-energie.com willen wij jou helpen bij het vergelijken van energie. Dit doen wij in samenwerking met Pricewise. Met passie voor het besparen van vaste lasten bloggen wij geregeld over leuke energieberichten.

Comments are closed.